5 vragen aan Tania Van der Sanden: 'altijd spannend en alsof het de eerste keer is'

Er is al een massa volk naar gaan kijken en terecht! Theaterhit 'Onze Koen' is herkenbaar, hilarisch en ontroerend. De aanwezigheid van Tania Van der Sanden zal daar zeker een bepalende factor in zijn. Afspraak op woensdag 9 mei in De Werf!

Theater Malpertuis - Onze Koen (foto:Kaat Pype) Theater Malpertuis - Onze Koen (foto:Kaat Pype)

Hoe bereid jij je voor op een voorstelling? Heb je een bepaald ritueel alvorens je op het podium stapt?

Wat ik altijd doe is alle attributen die ik nodig heb voor een voorstelling klaarzetten op en achter de scène en dan meermaals controleren of alles er wel staat zoals het er moet staan en of ik niets vergeten ben. Als ik weinig of geen dingen nodig heb tijdens een voorstelling, heb ik altijd het gevoel dat ik iets vergeten ben. Ook heel vaak checken of de make-up wel in orde is en of de pruik wel goed zit, hoort bij de voorbereiding. Ik denk dat dat mijn ritueel is.

Wat is je favoriete moment uit deze voorstelling?

Ik heb niet echt één favoriet moment in deze voorstelling. We spelen van het ene favoriete moment naar het andere. Spelen met Peter De Graef is altijd spannend en altijd alsof het de eerste keer is. Het is heel erg spelen in het moment, in het nu.

Wat is het ergste dat ooit al fout is gelopen/welke blunder herinner je je nog?
Een paar voorstellingen geleden was ik vergeten om mijn zender - die zorgt voor de versterking van het geluid en die aan mijn rok hangt - op te zetten. We startten de voorstelling en Peter deed stiekem teken naar mij dat mijn zender niet werkte. Ik dacht dat er een of andere technische storing was. Ik had totaal niet door dat ik vergeten was om hem aan te zetten. Na een tijdje is onze technieker dan maar de scène opgelopen om mijn zender aan te zetten. De voorstelling lag dus even stil...

Welk boek blijft je bij, en waarom?
Ik lees helaas weinig boeken. En zeker geen dikke boeken... Wel toneelstukken. En artikels in tijdschriften. En ik blader heel graag in kookboeken. En ik hou ervan om in boekenwinkels en bibliotheken mijn tijd door te brengen.

Wat zou je geworden zijn, indien er geen acteercarrière voor je was weggelegd?
Dierenarts misschien? Of kapster? Ik hou van dieren en ik knip en kap graag haar. Maar wat ik ook graag zou doen, is een tweedehandswinkeltje openhouden. Met allemaal stukjes geschiedenis erin.

Gerelateerde events

Gerelateerde Artiesten

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics