5 vragen aan Bollylicious: 'dit is misschien overdreven, maar we doen het toch'

Ze zijn vrolijk, expressief, heel beweeglijk en hot tot in India! Meet Bollylicious, het Gentse danskwartet dat zelfs de stijfste hark aan het wiebelen krijgt. Let maar eens op, deze donderdag in onze schouwburg!

Bollylicious - Bombay Express (foto: Gokul Vyas) Bollylicious - Bombay Express (foto: Gokul Vyas)

Hoe bereiden jullie je voor op een voorstelling? Hebben jullie een bepaald ritueel alvorens je op het podium stapt?
Eerst herhalen we geconcentreerd de details waar we tijdens de voorstelling op willen letten. Dan checken we of onze kostuums allemaal klaarliggen in de goede volgorde. Dit is erg belangrijk omwille van de snelle kledijwissels die we hebben tijdens de voorstelling. Het aanbrengen van de uitgebreide make-up en het opmaken van ons haar is eigenlijk ook een soort ritueel, dit vergt wel wat tijd! Zo'n kwartier voor de voorstelling doen we dan nog een tweede controle bij elkaar om te zien of we alle accessoires aanhebben die we moeten dragen: oorringen, ketting, tikka (hoofdjuweel), bindi (rode stip op het voorhoofd), armbanden,... Tot slot, trekken we meestal nog een onnozele selfie en wensen elkaar toi toi! Laura's slagzin net voor we op scène stappen, is: ‘Het belangrijkste nu... is dat we ons amuseren! Have fun!’

Wat is jullie favoriete moment uit deze voorstelling?
Onze meest theatrale momenten uit de voorstelling! Elke repetitie vinden we wel een nieuwe manier om de verhalende expressies uit te drukken, waar we dan zelf enorm hard om moeten lachen... een extra twist die we aan ons spel geven waarvan we denken: 'Nee, dit is misschien wat overdreven, dit kunnen we niet doen, haha'. En vaak doen we het dan uiteindelijk toch.

Wat is het ergste dat ooit al fout is gelopen/welke blunder herinneren jullie je nog?
De ingewikkelde kledij en razendsnelle kostuumwissels zijn het spannendst en meest afleidend voor ons tijdens de voorstelling. Zo had Ayla eens niet gezien had dat haar roze BH aan haar rok was blijven haken. Ze draaide maar rond op het podium, wat bij de andere dansers zowel voor hilariteit als plaatsvervangende schaamte zorgde. Gelukkig was de rok ook fuchsia en viel de BH niet heel erg op, velen in het publiek hadden het gelukkig niet gezien.

Welk boek blijft jullie bij, en waarom?
'Holy cow!' van Sarah McDonald, is één van de boeken die erg veel gedeeld worden onder jonge India-reizigers. Het is een grappig en onderhoudend boek dat een zeer kleurrijk beeld geeft over het moderne India, met zijn vele mooie en minder mooie kanten. Tijdens onze laatste tournee ging dit boek de ronde onder onze dansers. Wij moesten vaak lachen met de herkenbare situaties, die wij in India zelf ook tegenkomen.

Wat zouden jullie geworden zijn, indien er geen danscarrière voor jullie was weggelegd?
Moesten we niet meer kunnen dansen, zouden we onszelf transformeren tot fashion designers met een eigen Indo-Europese kledinglijn, #SoRandom. Die naam verwijst naar naar het meest frequent gebruikte zinnetje tijdens onze tournees in India, waar we zo vaak in ‘random’ situaties terecht komen. Hierbij zien we Tom als designer, Julie als onze trendwatcher en Laura en Ayla ontpoppen zich tot hardcore bizz chicks die over de marketing waken. We zouden onze creativiteit bundelen om originele, zo random mogelijke catwalks in elkaar te boksen!

Gerelateerde events

Gerelateerde Artiesten

Bollylicious

Het Belgisch danscollectief, Bollylicious, werd in 2012 opgericht met het doel een uitgebreide waaier van Indische dansstijlen te verspreiden aan een breed, internationaal publiek. Dit team van dansers beoogt dan ook om de rijkheid en diversiteit die dansstijlen uit…

Meer info

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics