5 vragen aan Maaike Ouboter: 'ik vind het fijn om in de coulissen naar het geroezemoes te luisteren'

Zorg dat je haar niet mist, deze Maaike Ouboter! Woensdag 11 april staat ze op het podium in De Werf en daar zijn wij maar al te blij mee. Na haar debuut 'Dat ik je mis' brengt deze Nederlandse singer-songwriter een nieuw ontwapenend mooi album, 'Vanaf nu is het van jou'.

Maaike Ouboter - Vanaf nu is het van jou (foto: Aisha Zeijpveld) Maaike Ouboter - Vanaf nu is het van jou (foto: Aisha Zeijpveld)

Hoe bereid jij je voor op een voorstelling? Heb je een bepaald ritueel alvorens je op het podium stapt?
Ik ben niet heel erg van de rituelen, maar ik zorg wel altijd dat we genoeg tijd en rust hebben om lekker met elkaar te eten. En ik vind het fijn om al een tijdje in de coulissen te staan voordat we beginnen. Het donker van de gordijnen en het geroezemoes van de zaal maken me rustig en geconcentreerd.

Wat is je favoriete moment uit dit concert?
Ik vind het sowieso heel fijn om alle nieuwe nummers al te kunnen spelen die mensen nog niet eerder hebben gehoord, maar tussendoor vertel ik ook verhalen over de reis die ik heb gemaakt voor dit album. Er is één moment na de pauze waarin ik een verhaal vertel over een ontmoeting met een straatclown en ik vind het zo leuk om de reactie van de zaal te voelen. Mensen worden er een beetje ongemakkelijk van, maar gaan er ook helemaal in mee.

Wat is het ergste dat ooit al fout is gelopen/welke blunder herinner je je nog?
Gelukkig is er nog niet heel veel fout gelopen, maar ik kwam laatst wel op zonder mijn gitaar in mijn handen. Ik had het pas in de gaten toen ik al was gaan zitten, en toen moest ik eerst weer het podium af om de gitaar te gaan zoeken.

Welke cd van een andere artiest blijft je bij, en waarom?
Ik heb een cd van Walrus in mijn auto liggen die ik graag beluister. Daar staat het liedje 'Benjamin' op en die tekst is zo aangrijpend dat het altijd heel lang in mijn hoofd blijft rondzingen. Als een goede film waar je nog dagen over nadenkt.

Wat zou je geworden zijn, indien er geen artiestencariere voor je was weggelegd?
Ik denk er vaak over na, maar ik zou het niet weten. Mijn kracht ligt in het goed om me heen kijken, naar mensen luisteren en dat weer naar nieuwe verhalen vertalen. Misschien zou ik wel documentaires hebben gemaakt? Of misschien zou ik wel journalist zijn geweest. Daar was ik eigenlijk voor aan het studeren tot ik fulltime muziek ging maken.

Gerelateerde events

Gerelateerde Artiesten

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics