5 vragen aan Steven Mahieu: 'nooit iemand met een oogziekte in je publiek viseren'

Puurder kan stand-upcomedy niet zijn. Dat zegt alvast de VRT. Met de veelbelovende show 'Zonder filter' in aantocht, legden wij Steven Mahieu graag even op de rooster!

Steven Mahieu - Zonder filter (foto: Sander Belmans - mmooii.be) Steven Mahieu - Zonder filter (foto: Sander Belmans - mmooii.be)

Hoe bereid jij je voor op een voorstelling? Heb je een bepaald ritueel alvorens je op het podium stapt?
Ik ga me zeker niet opsluiten in mijn loge. Meestal ga ik al in de foyer zitten. Mensen bekijken die toestromen is de max. Dikwijls door weer en wind, om een optreden van mij te komen bekijken, dat maakt me nederig. Alle negatieve fantasieën of angstgedachten over 'volk dat komt 'oordelen’ over wat ik doe', vervallen ook bij het zien van de ‘echte' mensen die binnenkomen. Het creëren van goesting gaat op die manier vanzelf.

Wat is je favoriete moment uit deze voorstelling?
Heel deze voorstelling is voor mezelf een soort trip. Ik kan er niet één moment uithalen omdat alle stukken onderling verbonden zijn. Vaak zijn de momenten dat ik 'off-road’ ga en begin te improviseren het spannendst, that’s when the Magic happens.

Welke blunder herinner je je nog?
Iemand aanspreken op de eerste rij omdat hij ogenschijnlijk ongeïnteresseerd naast het podium zat te kijken. Toen bleek dat hij een ernstige oogziekte had. Ik maakte het ook een keer mee dat er zo iemand was flauwgevallen, geen jong grietje van 25 maar een jammer genoeg een kalende man van eind de 40.

Welk boek blijft je bij, en waarom?
'Verslaafd aan Liefde' van Jan Geurtz. De heldere oorsprong achter onze behoeftigheid naar bevestiging in allerlei vormen was voor mij een eye-opener.

Wat zou je geworden zijn, indien er geen artiestencarrière voor je was weggelegd?
Een andere job in de sociale sector (lacht)

Gerelateerde events

Gerelateerde Artiesten

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics