Debat: overleeft cultuur de volgende legislatuur?

De verschillende culturele actoren proberen op dinsdag 21 november samen een antwoord te vinden op de uitdagingen van het veranderende cultuurlandschap. Iedereen is welkom om zich mee te buigen over dit vraagstuk.

Debat: overleeft cultuur de volgende legislatuur? Debat: overleeft cultuur de volgende legislatuur?

De opheffing van de oormerking, meer autonomie in lokaal cultuurbeleid, een bovenlokaal cultuurdecreet: ze beroeren professionals en beleidsmakers in het cultuurlandschap. Welke impact hebben deze ontwikkelingen op het lokale beleid en het culturele ecosysteem in de volgende gemeentelijke legislatuur? Wat betekent ‘cultuur’ lokaal en hoe willen gemeenten 'cultuur' borgen? Hoe cruciaal zijn gemeentelijke cultuurhuizen, verenigingen en burgerinitiatieven? Welke opportuniteiten en uitdagingen stellen zich lokaal en bovenlokaal?

Guy Redig, prof. dr. agogiek aan de VUB gaat het gesprek hierover aan met Ilse Uyttersprot, schepen te Aalst; Griet Vanryckegem, schepen te Menen en lid van IGS Zuidwest; Mieck Vos, algemeen directeur VVSG; Franky Devos, algemeen coördinator Kunstencentrum Vooruit en Marleen Platteau, raadgever kabinet Cultuur. De stem van het middenveld, de bibliotheken en de gemeenschaps- en cultuurcentra wordt ter plaatse vertolkt resp. door de Verenigde Verenigingen, de VVBAD en de VVC.

Praktisch:
di 21 nov // 30 euro incl. onthaal, koffie & afsluitende receptie
17u: onthaal
18u: debat
20u: napraten bij een drankje
Inschrijving via een mailtje naar willem.ceulemans@vvsg.be

Organisatie: VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) i.s.m. stad Aalst / De Werf

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Ontdek onze brochures online of laat ze gratis toesturen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste updates, info over lastminutetickets en meer!

Meer weten?

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Kom je met de fiets, het openbaar vervoer of met de auto? Bekijk hoe je De Werf het beste bereikt en waar je kan parkeren.

Meer info

Webdesign door Lavagraphics