Sophie Derijcke

Sophie Derijcke studeerde graduaat psychologie. Daarna volgde ze een opleiding aan het conservatorium van Brussel. Als afstudeerproject speelde ze de monoloog Right in the middle van mijn fucking fruitdieet, een tekst van Michael De Cock, in een regie van Pieter Genard. Met deze voorstelling was ze één van de laureaten op Theater aan Zee.

Als actrice ging ze aan de slag bij diverse gezelschappen. Bij HETPALEIS werkte ze mee aan producties als Raadseltjes en Orestes, in een regie van Piet Arfeuille. Bij NTGent was ze o.a. te zien in Bash, Firenzee, Wormgat en Een feeks temmen. Samen met Rudi Genbrugge speelde ze in Bij de buren, bij theater Luxemburg. Ze las diverse cd's in voor kinderen en werkte mee (opnieuw met Rudi Genbrugge en met Veerle Dobbelaere en Nathalie Meskens) aan Het Fluistertheater van Floor, Oto en Titus, dat meer dan 100 keer gespeeld werd op verschillende plekken in Vlaanderen.

Ook op de televisie ziet u haar regelmatig aan het werk. Sophie Derijcke speelde gastrollen in o.a. Witse, Flikken, Recht op Recht, Thuis en T.

In het voorjaar van 2008 maakte ze deel uit van 'De Kollega's', een productie van t,arsenaal mechelen. Na 'Het Fluistertheater van Floor, Oto en Titus' dat t/m voorjaar 2010 toerde, speelde ze ook in andere producties van Droomedaris-Rex (i.s.m. t,arsenaal): 'SALUUT!' (première januari 2009) over afscheid nemen en een oma die almaar kleiner wordt, 'Rosie en Moussa' (première december 2010) over de vriendschap tussen een jongen en een meisje in de grote stad, met live muziek van Mira Bertels en '!Waris/Paris?' Daarnaast maakte ze deel uit van de cast van 'Verre vrienden', een tekst van Alan Ayckbourn in een regie van Michael De Cock.

Dit seizoen staat Sophie naast Chris Lomme en Marlies Bosmans op de planken in 'Het kraken van de maan', een nieuwe theatertekst van Michael De Cock én reist ze opnieuw langs vele culturele centra met 'SALUUT!' Ze maakt ook deel uit van de cast van Arthur Millers 'Dood van een handelsreiziger'.

Bron: www.tarsenaal.be

Webdesign door Lavagraphics