Compagnie par Terre / Anne Nguyen

Kata

za 25 apr 2020 // 20:00
Compagnie par Terre / Anne Nguyen - Kata (foto: Homard Payette) Compagnie par Terre / Anne Nguyen - Kata (foto: Homard Payette)

gratis inleiding door Tom De Moor om 19u15

voor volwassenen en publiek vanaf 12 jaar

De Franse choreografe en danseres Anne Nguyen heeft haar wortels in de hiphopcultuur. Als gevierd breakdancer is ze verknocht aan de vechtkunst, in het bijzonder de Vietnamese zelfverdedigingssport viet vo dao, het Braziliaanse jiujitsu en capoeira, waarin dans en vechtkunst elkaar ontmoeten. In ‘Kata’, een choreografie voor acht getalenteerde breakdancers, voeren de dansers bewegingsreeksen uit met (denkbeeldige) tegenstanders. De gedecideerdheid in hun dans staat voor een spirituele en morele mentaliteit. Door oefening proberen de dansers zichzelf te perfectioneren. Ze ontwikkelen hun vitale energie en streven evenwicht in hun leefwereld na.

Sinds haar debuutsolo ‘Square Root’ (2005) vermengt Nguyen technisch hoogstaande hiphopdans met een beeldende choreografie. Ze gebruikt exacte gebaren, elementen uit de wiskunde en biomechanica, geometrische reducties, contrasten tussen openheid en dichtheid, lichamelijke vervlechting en onverwacht ruimtegebruik om een gelaagde bewegingsarchitectuur te scheppen. Anne Nguyen maakt met ‘Kata’ haar debuut in De Werf.

Tip!
Wil je zelf hiphop en urban dance uitproberen, teken dan in op een van de volgende workshops met Amin Srasra. (4 lessen voor beginners vanaf dinsdag 1 oktober of de vervolgreeks dinsdag 5 november, 19u tot 21u, € 40/reeks) 

In de pers:

‘Acht ervaren hiphoppers transformeert ze tot spirituele krijgers. (...) Een spel waarin alle speciale effecten en theatrale omgevingen zijn weggegumd: alle aandacht gaat naar beweging in dit zwart-witte decor, met grijstinten in kostuums en een bont palet aan huidskleuren.’ (Annette Embrechts, De Volkskrant, 10/6/2018, ****)

‘Virtuoze combinatie van vechtkunst en breakdance.’ (Fransien van der Putt, Theaterkrant, 10/6/2018, ****)

‘Ronduit hilarisch zijn de laatste scènes, waarin de performers als Pacman en meer menselijke tweedimensionale figuurtjes met superkrachten de ernst van het gevecht terugbrengen naar een al of niet digitaal geconsumeerd spel. Nog veel mooier zijn de bewegingen nu. Grote mannen die digitale verzinsels doen, en daarbij overtuigen, en tegelijkertijd het gevecht parodiëren.’ (Fransien van der Putt, Theaterkrant, 10/6/2018, ****)

Evenement info

Organisatie De Werf
Toegang RingleidingRolstoelgebruikers
Locatie

De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenen

Abonnementen:
18,75 euro (abo 10+)
21,25 euro (abo 5+)
15,00 euro (abo -26j)

Kortingen:
18,75 euro (-26)
22,50 euro (65+, groepen)
15,00 euro (scholenkorting)
1,50 euro (UiTPAS aan kansentarief, enkel via de balie)

i.h.k.v. Dag van de Dans

www.compagnieparterre.fr

  Bevestig aanwezigheid

Met de steun van

 

Abonnementen:
18,75 euro (abo 10+)
21,25 euro (abo 5+)
15,00 euro (abo -26j)

Kortingen:
18,75 euro (-26)
22,50 euro (65+, groepen)
15,00 euro (scholenkorting)
1,50 euro (UiTPAS aan kansentarief, enkel via de balie)

i.h.k.v. Dag van de Dans

www.compagnieparterre.fr

  Bevestig aanwezigheid

De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenenBestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma

Webdesign door Lavagraphics