Archief: Faces on TV

Support: Tessa Dixson

vr 10 mei 2019 // 20:00 > 23:30
Faces on TV  (foto: Tine Herbots) Archief Faces on TV (foto: Tine Herbots)

Een verhaal in elf fragmenten dat tegelijk inheems en exotisch aandoet.

20u deuren
21u Tessa Dixson
22u Faces on TV

‘Night Funeral’ is de samenvatting van 2017, een jaar uit het leven van Jasper. Hij is hem meermaals tegengekomen, zichzelf, ontmoetingen die blijven hangen. Dit was niet zijn beste jaar, en toch weer wel. De liefde kraakte en hij maakte er muziek van. Van de highs en nog meer van de lows. De muze is een jaloers ding. Ze verdraagt geen andere vrouw. Zal het ooit anders zijn? Nee. Wil hij het anders? Eigenlijk ook niet.

Zijn standaard-ik is de stille, mysterieuze observator. Mensen lezen voor ze hem doorhebben. Maar in zijn muziek komt Jasper Maekelberg open. Zijn songs trekken je binnen in zijn wereld. Donker maar niet dreigend. Emotioneel maar nooit getormenteerd. ‘Night Funeral’ is een warmbloedige plaat, magnetisch, intiem. Er staat geen muur tussen maker en publiek. Ze zitten samen onder een stolp. In een miniatuur van zijn leven. Een sneeuwbol van gedempt geluid en geslepen kristal.

Want ‘Night Funeral’ is een album dat, hoopt hij, ook zo beluisterd wordt, als een sensueel geheel. Een verhaal in elf fragmenten dat tegelijk inheems en exotisch aandoet. Je hoort dansende percussie, licht-psychedelische arrangementen, prairiebeats voor urban indians. Het is pop-art uit een nabije toekomst. Filmische R&B – rhythm and blue-ray. Alle instrumenten doet hij zelf, alle stemmen zijn de zijne. En een multiplaat die helemaal Jasper Maekelberg is.

Support: Tessa Dixson

De 21-jarige Brusselse popprinses was één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2019. Ze werkte al samen met niemand minder dan Roméo Elvis en stond met Warhola op het podium. In 2014 nam ze - als 16-jarige! - deel aan de Waalse versie van The Voice. 

De Werf en Cinema starten een muziekclub in Aalst

Cultuurcentrum De Werf en jeugdcultuurzaal Cinema slaan de handen in elkaar en bouwen vanaf nu gezamenlijk een muziekclubwerking uit. Het initiatief komt er om twee redenen:  jongeren in Aalst zoeken naar cultuurbeleving op hun maat en Aalst heeft nood heeft aan een muziekprogrammatie met staande liveconcerten om een huidige lacune op te vullen.

De samenwerking tussen De Werf en Cinema is gebaseerd op het bundelen van beider middelen en sterktes, vanuit een ‘pur sang’ cocreatiegedachte met als doel het aanspreken van een jeugdig publiek. Er wordt kort op de bal geprogrammeerd om vlot in te spelen op actuele tendensen en ontwikkelingen binnen het muzieklandschap. De ticketverkoop verloopt via De Werf en beide partners zetten alle communicatiekanalen open voor een maximaal publieksbereik.

Evenement info

Organisatie De Werf
Locatie

Op locatie: Cinema
Hopmarkt 13, 9300 Aalst

Route berekenen

10,00 euro (voorverkoop)
14,00 euro (aan de kassa)

Kortingen:
1,50 euro (UiTPAS aan kansentarief, enkel via de balie, enkel tijdens voorverkoop)

Organisatie: De Werf en Cinema
Lees hier alles over de samenwerking

20u deuren
21u Tessa Dixson
22u Faces on TV

10,00 euro (voorverkoop)
14,00 euro (aan de kassa)

Kortingen:
1,50 euro (UiTPAS aan kansentarief, enkel via de balie, enkel tijdens voorverkoop)

Organisatie: De Werf en Cinema
Lees hier alles over de samenwerking

20u deuren
21u Tessa Dixson
22u Faces on TV

Op locatie: Cinema
Hopmarkt 13, 9300 Aalst

Route berekenenBestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma

Webdesign door Lavagraphics