Archief: De Gistfabriek Kunstcollectief

Tentoonstelling: Kunstridders

vr 14 dec > zo 16 dec 2018
De Gistfabriek Kunstcollectief - Tentoonstelling: Kunstridders (foto: Renaud Gouy) Archief De Gistfabriek Kunstcollectief - Tentoonstelling: Kunstridders (foto: Renaud Gouy)

Kunstridders! Haal de schildersezel van stal, neem het pallet en penseel in aanslag en maak u klaar voor de strijd tegen de kunstketterij!

In deze groepstentoonstelling gaat het Aalsters kunstcollectief De Gistfabriek op hun manier de strijd aan met de vooroordelen die leven in de kunst. Barbaarse uitspraken zoals ‘dat kan mijn kleine broertje ook’ of ‘dat is een kopie van’ worden rijkelijk uitgespuwd door de beste stuurlui aan wal. Daarom trekt De Gistfabriek op kruistocht om deze vooroordelen uit de wereld te helpen. Deus vult!

over kunstcollectief De Gistfabriek

Het Aalsters kunstcollectief De Gistfabriek, is sinds 2017 actief als een ‘co-working’ kunstcollectief in eigen ateliers. Het collectief biedt zowel startende als meer doorwinterde kunstenaars een platform om samen aan kunst te doen. De samenwerking uit zich zowel praktisch als projectmatig. Op die manier drukken we de kosten voor bijvoorbeeld tentoonstellingen of verenigen we onze krachten voor projecten in samenwerkingsverband. Deze projecten kunnen heel uiteenlopend zijn. Van tentoonstellingen tot events of installaties.

Huidige leden

Hilde Van Lierde (Kunstschilder)
Hilde vindt haar inspiratie vanuit een zoektocht naar foto's van kinderen, nostalgische taferelen, menselijke houdingen, plooien en draperingen, jurken enz... Deze worden gebruikt als beeldmateriaal voor achtergronden, opvullingen en grafische doeleinden.

Johan Vermeir (Kunstschilder, fotograaf, grafisch ontwerper)
Oprichter en voorzitter van het collectief
Bijna het volledige oeuvre van Johan als kunstschilder gaan over bewustzijn of wording. De portretten, veelal geschilderd naar model, verbeelden het bewustzijn van de geschilderde personen (reflectie) of vertellen iets over het leven in of buiten bewustzijn. De stroming waar hij zich perfect in terug vindt is het expressionisme.

Sara Palsterman (Kunstschilder)
Sara studeerde af als kunstschilder aan Sint-Lucas Gent. In haar oeuvre zijn donkere sferen en dieren een belangrijke factor. De werken van acryl- en olieverf op doek zijn geïnspireerd op eigen beeldmateriaal en toevallig vondsten van eigen oude foto's.

Sabine Van Hover (Juweelontwerp/Goudsmid)
Secretaris van het collectief
Sabine volgde een opleiding kunsthumaniora en ontwerpt sinds 2012 juwelen in haar eigen atelier. Inspiratie haalt ze in de architecturale vormen en de grillige vormen van de natuur. Deze miniatuurwerkjes worden meestal in zilver uitgevoerd, soms met parels en edelstenen versierd.

Kurt De Neef (Beeldhouwer)
Kurt is een beeldende kunstenaar. Voor het maken van zijn creaties gebruikt hij diverse materialen zoals plaaster, polyester en keramiek.

De Gistfabriek zetelt in Atelier TheLiving (atelier van Johan Vermeir)
Ledebaan 220
9300 Aalst
0491 96 52 30

Evenement info

Organisatie De Gistfabriek Kunstcollectief
Locatie

Belfort: ridderzaal
Grote Markt, 9300 Aalst

Route berekenen

Meer info:
Sabine Van Hover
0474 24 84 32
sabine.vanhover@telenet.be

www.facebook.com/degistfabriek

Meer info:
Sabine Van Hover
0474 24 84 32
sabine.vanhover@telenet.be

www.facebook.com/degistfabriek

Belfort: ridderzaal
Grote Markt, 9300 Aalst

Route berekenenBestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma

Webdesign door Lavagraphics