Archief: CM Midden-Vlaanderen

Infosessie: Blijf bij mij (Rika Ponnet)

di 20 nov 2018 // 20:00
CM Midden-Vlaanderen - Infosessie: blijf bij mij (Rika Ponnet) Archief CM Midden-Vlaanderen - Infosessie: blijf bij mij (Rika Ponnet)

spreker: Rika Ponnet

Waarom is wat je oorspronkelijk aantrok in je partner, na verloop van tijd een bron van frustratie? Waarom kiezen veel mensen telkens weer de 'foute' partner? Waarom lijken sommige koppels telkens opnieuw dezelfde discussies te voeren?

Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden legt relatiebemiddelaar Rika Ponnet de dieperliggende oorzaak van relatieproblemen bloot. De kiemen ervan worden immers al gelegd in het begin van een relatie. Of beter nog: je relatieproblemen beginnen nog voor je een relatie hebt aangeknoopt. Want je hechtingsstijl, en die van je partner, beïnvloedt in belangrijke mate hoe je relaties op volwassen leeftijd zullen lopen.

Hechting heeft te maken met ons emotionele programma, met de manier waarop we als kind liefde hebben ervaren, met de wijze waarop we zelf liefhebben, als partner en als ouder. Al dat vechten, al die conflicten krijgen plots een andere betekenis. Het gaat in essentie om een strijd om liefde, om intimiteit.

Rika Ponnet

Rika Ponnet is seksuologe en leidt al jaren, samen met haar man Mark Boeykens (psycholoog), het relatiebemiddelingsbureau Duet. Ze is een veelgevraagd relatie-expert in de media. Als therapeut begeleidde ze vele duizenden singles, koppels en mensen met relatieproblemen. Zij deden haar inzien hoe onze hechtingsstijl de blauwdruk vormt voor alle relaties die we in ons leven aangaan.

‘Blijf bij mij’, Ponnets verhelderende analyse van hoe relatieproblemen ontstaan en hoe je ze beter aan kunt pakken, werd in Vlaanderen door pers en publiek erg lovend onthaald. Het boek groeide uit tot een absolute bestseller.

“Mensen beginnen vaak te steigeren als ze dat woord 'macht' horen tot ik hen uitleg dat iedereen graag controle heeft over zijn eigen leven. Machtsspelletjes gebeuren niet alleen bij koppels waar de potten en pannen door het huis vliegen. Het komt terug in de kleinste, dagelijkse dingen. Grenzen stellen of verleggen, het is een moeilijke evenwichtsoefening.”

Evenement info

Organisatie CM Midden-Vlaanderen
Toegang Rolstoelgebruikers
Locatie

De Werf: kleine zaal (-1)
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenen

Meer info en inschrijving (verplicht):
gezondheidsbevordering.mvl@cm.be

spreker: Rika Ponnet

www.cm.be/agenda

Meer info en inschrijving (verplicht):
gezondheidsbevordering.mvl@cm.be

spreker: Rika Ponnet

www.cm.be/agenda

De Werf: kleine zaal (-1)
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenenBestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma

Webdesign door Lavagraphics