Archief: De Humorklas van Radio 2 - Finale!

Met meester Han Coucke

wo 30 mei 2018 // 20:00
De Humorklas van Radio 2 - Met meester Han Coucke - de 3 finalisten Archief De Humorklas van Radio 2 - Met meester Han Coucke - de 3 finalisten

Met gastoptreden van Jens Dendoncker!

De finalisten van de Humorklas 2018 zijn bekend!

Amélie Albrecht (Dendermonde), Elias Van Dingenen (Gent) en Yannick Noben (Diepenbeek) hebben zich tijdens een spannende halve finale in een uitverkocht CC Palethe in Overpelt geplaatst voor de finale van de Humorklas in De Werf! Ze haalden het van 6 andere halve-finalisten. 

Sterrenjury

Ze worden beoordeeld door een jury om u tegen te zeggen! Aan de beoordelingstafel zitten niemand minder dan Urbanus, Maaike Cafmeyer, comedyrecensent Karel Michiels en Radio 2-nethoofd Jan Knudde, naast reguliere juryleden Han Solo en Veerle Segers.

De Humorklas?

Verschillende ex-leerlingen van ‘De Humorklas van Radio 2’ zijn ondertussen geen onbekenden meer in de Vlaamse comedyscene. Onder andere Jens Dendoncker (winnaar 2013), Kamal Kharmach (finalist 2013), Sander Vanderveeren (winnaar 2016) en Soe Nsuki (finalist 2016) zetten hun eerste stappen op radio en tv. In de derde editie van de Humorklas wou Radio 2 deze traditie samen met ‘meester’ Han Coucke verstevigen. Ze gingen op zoek naar een allroundcomedian die op verschillende vaardigheden getest wordt: van stand-up tot impro, van actualiteit verwerken tot geschiedenis herschrijven, auditief of visueel. De kandidaten moeten alles uit de kast halen. En jij mag vanop de eerste rij toekijken.

De Humorklas 2018 is begonnen in januari met ruim 90 kandidaten die een filmpje instuurden. 42 van hen deden auditie, en daaruit werden de uiteindelijk 9 leerlingen van de Humorklas geselecteerd. Meester Han Coucke ging met hen aan de slag. Ze kregen een workshop improvisatie van Rob Vanoudenhoven, en moesten tijdens de halve finale ook hun impro-kwaliteiten aan het publiek en de jury tonen.

De jury van de halve finale – Lieven Scheire, William Boeva, Han Coucke, journalist Peter Decroubele en producer Veerle Segers – stond voor een moeilijke taak. Het waren 6 sterke kandidaten die op het podium van die halve finale verschenen. Han Coucke, woordvoerder van de jury stelde: “Het is de 3de editie van de Humorklas, en de sterkste lichting ooit. De jury wil daarom ook alle kandidaten ten zeerste feliciteren om zo ver geraakt te zijn. Ze liggen dan nu misschien uit deze wedstrijd, maar ze zijn zeker niet verloren voor het comedycircuit. We verwachten hen nog veel terug te zien op podia in Vlaanderen.”

En nu?

In aanloop naar de finale, krijgen de leerlingen van de Humorklas nog 2 gastdocenten over de vloer: meester Bert Gabriëls (vak: schrijven voor radio en tv) en meester Raf Walschaert (vak: schrijven van liedjes). Met deze vergaarde kennis zullen ze aan de slag moeten. Op vrijdag 25 mei ontvangt meester Bert hen in de studio van Radio 2 voor een Nacht van de Humor: live radio van 22u tot 4u. En meester Raf zal hen klaarstomen voor een muzikaal intermezzo tijdens de finale in Aalst.

Vrijdag 25 mei: Nacht van de Humor, 22u-4u, Radio 2
Woensdag 30 mei: finale Humorklas in Aalst, met gastoptreden van Jens Dendoncker, 1ste winnaar van de Humorklas

Reacties van de finalisten:

Yannick: 'Ja, ik voelde het, de benen zaten goed en ik heb alles op alles gezet! En het was binnen! Er hangt nu wel veel van af vind ik. Je mag al radio maken en dat is super. Dus ik ga mijn best doen!'

Elias: 'Zalig! Ik ga me voorbereiden op de finale zoals altijd. Ik ben een stresskip! Gisteren ben ik gaan zuipen met vrienden en vanmorgen laat opgestaan. En vandaag heeft dat gewerkt.'

Amelie: 'Ik ben keiblij ! Ik had het niet echt verwacht. Ik was zenuwachtig maar het is gegaan hoe ik wou dat ging.'

 

Evenement info

Artiesten Maaike Cafmeyer
Jens Dendoncker
Han Coucke
Urbanus
Organisatie De Werf
Toegang RingleidingRolstoelgebruikers
Locatie

De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenen

Abonnementen:

11,25 euro (grootkeuze-abo.)
12,75 euro (kleinkeuze-abo.)
9,00 euro (jongeren-abo.)

Kortingen:
11,25 euro (-26)
13,50 euro (55+, groepen)
9,00 euro (scholenkorting)
1,50 euro (UiTPAS aan kansentarief, enkel via de balie)

www.radio2.be

De Humorklas is een organisatie van Radio 2 in samenwerking met De Hofleveranciers en Sabam for culture.

  Bevestig aanwezigheid

Abonnementen:

11,25 euro (grootkeuze-abo.)
12,75 euro (kleinkeuze-abo.)
9,00 euro (jongeren-abo.)

Kortingen:
11,25 euro (-26)
13,50 euro (55+, groepen)
9,00 euro (scholenkorting)
1,50 euro (UiTPAS aan kansentarief, enkel via de balie)

www.radio2.be

De Humorklas is een organisatie van Radio 2 in samenwerking met De Hofleveranciers en Sabam for culture.

  Bevestig aanwezigheid

De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenenBestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma

Webdesign door Lavagraphics