Archief: André Brasseur & Band

Belpop Bonanza presenteert

za 21 apr 2018 // 20:00
Belpop Bonanza presenteert - André Brasseur & Band (foto: Anton Coene) Archief Belpop Bonanza presenteert - André Brasseur & Band (foto: Anton Coene)

met signeersessie na afloop

André Brasseur bracht een gloednieuwe versie van ‘Revolution 2000’ uit op een exclusieve 7INCH. Met op de B-kant zijn versie van dance classic ‘Universal Nation’. De 7-inch is enkel te verkrijgen in de webshop van André Brasseur, en bij de merchandise-stand na de shows.

De comeback van André Brasseur is één van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na veertig jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep. Hij pakt Pukkelpop in en stapelt de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op elkaar. En het beste moet nog komen voor de 77 jaar oude virtuoos. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens bij stil kan blijven zitten. Belpopkenner Jan Delvaux vertelt vooraf zijn fascinerende levensverhaal.

Lees hier het verslag van het concert in De Werf.

In de pers

‘Zelden zo’n grote verscheidenheid aan mensen zó blij gezien als in dit concert, maar het mooist was de kamerbrede glimlach van Brasseur zelf, die ons bedankte met ‘je vous aime!’ (De Standaard *****)

‘André Brasseur genoot zichtbaar van iedere seconde dat hij op het podium stond. “Je suis sûr qu’on se reverra”, riep hij tot afscheid. “En tout cas, je vous aime”. That’s the spirit, André. De liefde en het respect waren overigens wederzijds.’ (Focus Knack ****)

Voor één keer deden ze dit op de 'Radio 1 Belpop sessie' met live-artiesten. Ze stonden er op het podium met onder meer André Brasseur! 

'Wat voor een genie is dát? Het is ook zo'n geweldig verhaal, over een gast uit Luik die gewoon op zijn orgel speelt, zich niet bewust is van zijn eigen succes, maar wel Pukkelpop kan laten dansen op zijn zevenenzeventigste. En nog steeds swingt dat als een tiet, zoals de Nederlanders dat zeggen. Doe het hem maar eens na.' Lees het interview in Knack met bewonderaar Adriaan Van den Hoof.

Tip

André Brasseur signeert na afloop. Je kan ook de recente compilatie ‘Lost Gems from the 70’s’ kopen. Ze geeft een volledig carrièreoverzicht van de man op cd en vinyl. Oude platen meebrengen mag.

Over André Brasseur

Hij is de chouchou van James Brown en Claude François. En hij speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios.
Toch is hij een cultheld gebleven. Deels door zijn eigen toedoen. Brasseur investeerde het geld van zijn million seller ‘Early Bird’ (1965) in twee danstenten. Die draaiden zo goed en eisten zoveel aandacht op dat ze zijn carrière in sluimerstand zetten.

Zijn straffe instrumentale nummers trekken in zijn plaats Europa rond. Brasseur wordt de koning van de begintunes en de keizer van de dansvloer. Halfweg de jaren ‘80 ziet hij zijn vergissing in en keert hij voltijds terug naar de muziek. Een grote carrière zit er op dat moment helaas niet meer in.
Het oeuvre van Brasseur heeft na een halve eeuw nauwelijks aan kracht ingeboet. Dat was ook de reden waarom Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing), bekend van Belpop Bonanza, hem in het voorjaar van 2015 benaderden met de vraag of hij al die classics nog eens zou willen spelen met een straffe begeleidingsgroep.

In maart 2016 wordt de nieuwe Brasseur voorgesteld tijdens Leuven Jazz. Aan zijn zijde: Dirk Jans (drums), Ben Van Camp (gitaar) en Ben Brunin (bas), Jo Hermans (trompet) en Wietse Meys (sax). Jans is de drummer van De Mens, de Bennen zaten ook bij Isolde et Les Bens en de blazers hoor je overal waar kwaliteit wordt verwacht. ‘Het spelplezier is puur. De jonge muzikanten geven een scherp, zelfs opzwepend kantje aan de muziek’, schrijft Het Nieuwsblad. En verder: ‘Beleeft deze krasse zeventiger de mooiste tijd van zijn leven?’. Brasseur beantwoordt de vraag op Pukkelpop. Op het middaguur zet hij de grote Marquee op zijn kop. Hij speelt een van de beste concerten van het festival en mag als enige artiest een bisnummer spelen.

In september 2016 vraagt Studio Brussel of Brasseur een nummer wil coveren. Het is de #1 van The Greatest Switch, de jaarlijkse lijst met de beste dansplaten. André zet ‘Universal Nation’ van de Belg Push helemaal naar zijn hand. De nieuwe versie belandt in high rotation op Studio Brussel en Radio 1 en wordt een knaller in de live set. De machine komt nu pas echt onder stoom. Brasseur begint aan een druk bijgewoonde theatertournee en laat alle hippe rockclubs vollopen. Ook in Wallonië. Hij wordt genomineerd in de categorie Beste Live Concert tijdens de D6Bels Awards, de Waalse MIA’s, en krijgt - onverwacht - een Prix d’Honneur. Tijdens de Red Bull Elektropedia Awards, de Oscars van het nachtleven, wordt André onderscheiden met een Lifetime Achievement Award. Het wonderjaar 2016 wordt afgesloten in een uitverkochte Roma in Antwerpen.

Moet natuurlijk vervolgd worden. Brasseur zet 2017 in met een goed gevulde speelkalender en met grote plannen. Het grootste is een album met zijn nieuwe band. Het is het eerste in bijna 20 jaar.

Evenement info

Artiesten André Brasseur
Organisatie De Werf
Toegang RingleidingRolstoelgebruikers
Locatie

De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenen

Abonnementen:

16,50 euro (grootkeuze-abo.)
18,70 euro (kleinkeuze-abo.)
13,20 euro (jongeren-abo.)

Kortingen:
16,50 euro (-26)
19,80 euro (55+, groepen)
16,50 euro (scholenkorting)
1,50 euro (UiTPAS aan kansentarief, enkel via de balie)

met: Jan Delvaux (introductie), André Brasseur (hammond), Ben Van Camp (gitaar), Ben Brunin (basgitaar), Dirk Jans (drums), Jo Hermans (trompet), Wietse Meys (saxofoon)
i.s.m. 30CC/Leuven Jazz

www.andrebrasseur.org

  Bevestig aanwezigheid

Abonnementen:

16,50 euro (grootkeuze-abo.)
18,70 euro (kleinkeuze-abo.)
13,20 euro (jongeren-abo.)

Kortingen:
16,50 euro (-26)
19,80 euro (55+, groepen)
16,50 euro (scholenkorting)
1,50 euro (UiTPAS aan kansentarief, enkel via de balie)

met: Jan Delvaux (introductie), André Brasseur (hammond), Ben Van Camp (gitaar), Ben Brunin (basgitaar), Dirk Jans (drums), Jo Hermans (trompet), Wietse Meys (saxofoon)
i.s.m. 30CC/Leuven Jazz

www.andrebrasseur.org

  Bevestig aanwezigheid

De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenenBestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma

Webdesign door Lavagraphics