Uitverkocht

Archief: Excursie 'Onkruid voor beginners'

door Bart Backaert

zo 18 jun 2017 // 14:00 > 17:00
Excursie 'Onkruid voor beginners' - foto: Bart Backaert Archief Excursie 'Onkruid voor beginners' - foto: Bart Backaert

‘Onkruid’ is een term uit de land- en tuinbouw die zich in het vocabularium van elke Vlaming heeft genesteld. Het zijn nochtans planten die zich net daar gaan vestigen waar wij onze sporen achterlaten, waar we de bodem en het milieu verstoren en waar we het voor andere planten bijna onmogelijk maken om te overleven. Het is de drang van deze soorten om naakte, verstoorde bodems zo snel mogelijk te bedekken en het leefmilieu voor andere organismen opnieuw te herstellen. Elke soort heeft hierbij zijn specifieke taak en is perfect aangepast aan de plek en het tijdstip waarop ze verschijnt. Tijdens deze reeks gaan we op zoek tussen straatstenen, puinhopen, bouwwerven, stortplaatsen, verwaarloosde tuinen… om de wondere wereld van onze inheemse flora te leren kennen. ‘Onkruid voor beginners’ is een reeks van excursies en lessen voor leken die geboeid zijn door het leven van de wilde flora in en rond de stad. We verdiepen ons tijdens deze reeks in de systematiek, morfologie en ecologie van deze alledaagse, boeiende soorten.

De reeks start met een stadswandeling, maar het zijn de deelnemers die zullen bepalen hoe lang deze reeks zal doorgaan en hoe diep we zullen doordringen in het leven van onze inheemse flora.

Meebrengen: wandelschoenen of laarzen

Evenement info

Organisatie De Werf
stad Aalst, dienst Leefmilieu
Toegang Rolstoelgebruikers
Locatie

De Werf: inkomhal
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenen

tickets beschikbaar vanaf ma 9 jan 2017, 10u

Vertrek De Werf

Meebrengen: wandelschoenen of laarzen

begeleiding: Bart Backaert

tickets beschikbaar vanaf ma 9 jan 2017, 10u

Vertrek De Werf

Meebrengen: wandelschoenen of laarzen

begeleiding: Bart Backaert

De Werf: inkomhal
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenenBrochures & nieuwsbrief

Brochures & nieuwsbrief

Ontdek onze brochures online of laat ze gratis toesturen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste updates, info over lastminutetickets en meer!

Meer weten?

Webdesign door Lavagraphics