Archief: Expo Schoonheid

Zoeken naar het utopisch ideaal

za 1 okt > zo 27 nov 2016
Expo Schoonheid - Zoeken naar het utopisch ideaal - foto: Flair/Jens Mollenvanger Archief Expo Schoonheid - Zoeken naar het utopisch ideaal - foto: Flair/Jens Mollenvanger

Opening expo op zaterdag 1 oktober om 14 uur. Mét Flairevent: laat je opmaken, sta op de 'cover' en bezoek de cavabar. Wees welkom!

Iedereen heeft weleens de neiging zich te spiegelen aan een schoondheidsideaal. We weten allemaal ook hoe utopisch dit streven kan zijn. Door de reclame- en modewereld laten we ons maar al te graag verleiden door een eenzijdig, vaak onrealistisch beeld van schoonheid. Maar is dit ideale schoonheidsplaatje geen eindeloze zoektocht die slechts voor kortstondige voldoening zorgt? Hoe werken eigenwaarde, de tijdsgeest, ons mens- en wereldbeeld in op onze visie van schoonheid?
Dat schoonheid relatief is en niet gebonden aan een bepaalde vorm of maat, illustreert de eenmalige uitgave van eenzelfde magazine met twee identieke covers: de ene met een slank model en de andere cover met een volslank model. De oplage met het volslanke model verkocht het snelst. De meerderheid liet zich leiden door een meer realistisch beeld, misschien omdat dit beter aanvoelt voor ons zelfvertrouwen.

Voor deze expo hebben een aantal Flairfotografen (o.a. Joost Joossen, Jean Van Cleemput, Tjorven Boucher) een selectie van hun foto's gemaakt met het oog op het relatieve van schoonheid. Bovendien krijg je ook een kijkje in de tijd door Flaircovers door de jaren heen. Mis zeker de opening van deze expo niet. Je kan jezelf er helemaal laten restylen.

Deze expo past in het herdenkingsjaar van de uitgave van 'Utopia', geschreven door Thomas More in 1516. Het Aalsterse Dirk Martenscomité zorgt voor een heruitgave van deze klassieker. Hou zeker www.aalst.be in de gaten voor een totaaloverzicht van alle activiteiten. 

Noteer ook in je agenda:

Fotografieworkshop 'Tot de verbeelding' \\ Vera Cammaer i.s.m. Vormingplus \\ 6 lessen vanaf do 15 sep \\ 19.30-22u \\ 60 euro \\ www.vormingplus-vlad.be

Lessen psychologie \\ Background Educations \\ 8 lessen vanaf do 15 sep \\ 19-21.30u \\ 495 euro \\ info en inschrijvingen: backgroundeducations.eu

Lezing 'Beeldbewerking en werken met beelden' \\ Vera Cammaer i.s.m. Vormingplus \\ vr 7 okt \\ 20u \\ 10 euro

Lezing 'De toekomst van de pers is positief' \\ Frederik De Swaef \\ vr 14 okt \\ 20u \\ 10 euro \\ 6 euro (-26-jarigen)

Lezing 'Thomas More. Portret van een veelzijdig humanist' \\ Stefan Joosten i.s.m. Amarant \\ za 3 dec \\ 10-16.30u \\ 26 euro \\ info en inschrijvingen: www.amarant.be

Evenement info

Sluitingsdagen zo 2 okt 2016
zo 9 okt 2016
zo 16 okt 2016
zo 23 okt 2016
zo 30 okt 2016
di 1 nov 2016
zo 6 nov 2016
vr 11 nov 2016
zo 20 nov 2016
Organisatie Background Educations
De Werf
Dirk Martenscomité
Flair
Toegang Rolstoelgebruikers
Locatie

De Werf: expo +1
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenen

De Werf: expo +1
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenenBrochures & nieuwsbrief

Brochures & nieuwsbrief

Ontdek onze brochures online of laat ze gratis toesturen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste updates, info over lastminutetickets en meer!

Meer weten?

Webdesign door Lavagraphics