Archief: Luckas Vander Taelen

Aujgentlek est ammo zu eirg ni!

vr 21 apr 2017 // 20:00 > 21:10
Luckas Vander Taelen - Aujgentlek est ammo zu eirg ni! (foto: Johan Jacobs) Archief Luckas Vander Taelen - Aujgentlek est ammo zu eirg ni! (foto: Johan Jacobs)

première!

Ach, het is eigenlijk allemaal zo erg niet, denkt Luckas Vander Taelen als de vogeltjes hem op een mooie lentedag met vrolijk gezang wakker fluiten. Maar als hem enige minuten later in de krant een onopvallend artikel opvalt, over de ontdekking van een niet bepaald nabije verre ster in een verborgen uithoek van het zogezegd oneindige heelal, vraagt hij zich plots af waar dat dan wel zou zijn het einde van de kosmos en waarom hij zich niet heeft afgevraagd hoe ver ver nu eigenlijk is en waarom geen gps hem dat kan vertellen. Op stap door de stad merkt hij even later op dat er veel meer rosse meisjes zijn dan vroeger, dat maakt hem blij en hij kijkt ze steeds lachend aan, omdat hij zelf ooit ros was. Hij is dat niet meer op zijn hoofd, maar wel in zijn hoofd. Het is mooi weer, die 22ste maart en ergens aan de andere kant van de stad stapt een jonge man met een hoedje met twee vrienden de luchthaven binnen.

Luckas Vander Taelen brengt zijn vijfde Aalsterse monoloog na ‘Marina’, ‘Verrozjekes van Oever ‘t woter’, ‘Abajoot’ en ‘Kodaksken es Weg’.

Hij vertelt over hoe hij op 22 maart 2016, de dag van de Brusselse aanslagen, wakker wordt door het gezang van vogeltjes en zich enkele uren later afvraagt of Mohamed Abrini, de man-met-het-hoedje, dat ook gehoord had. Maar Vander Taelen heeft het ook over afstanden in het heelal en het eerste optreden van Jerom, waarom de strip 'De Dolle Musketiers' van Suske en Wiske voor hem even belangrijk is als de Koran of de Bijbel. Hij onthult ook waarom er geen 72 maagden op martelaars wachten in de hemel. Hij spreekt, lacht, roept, loopt, springt en danst en wordt gepast en ongepast onderbroken door zijn trouwe muzikale kompaan Kloot Per W. Kers op de taart wordt geleverd door Lavvi Ebbel als niet geheel mysterieuze mystery guest.

Over Luckas Vander Taelen:
Luckas Vander Taelen is bekend als opiniemaker, gewezen politicus en in een ander leven rockzanger van het legendarische new-wave ensemble Lavvi Ebbel. Maar sinds enige tijd excelleert hij ook in monologen, die meestal over zowat alles gaan wat een mens meemaakt, wat vrolijk of droevig maakt.

Evenement info

Organisatie De Werf
Toegang RingleidingRolstoelgebruikers
Locatie

De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenen

Abonnementen:
13,50 euro (grootkeuze-abo.)
15,30 euro (kleinkeuze-abo.)
10,80 euro (jongeren-abo.)

Kortingen:
16,20 euro (scholenkorting)
16,20 euro (-26, 55+, groepen)
1,50 euro (UiTPAS met kansentarief, enkel via de balie)

muziek: Kloot Per W
regie: Walter Janssens

 

  Bevestig aanwezigheid

Abonnementen:
13,50 euro (grootkeuze-abo.)
15,30 euro (kleinkeuze-abo.)
10,80 euro (jongeren-abo.)

Kortingen:
16,20 euro (scholenkorting)
16,20 euro (-26, 55+, groepen)
1,50 euro (UiTPAS met kansentarief, enkel via de balie)

muziek: Kloot Per W
regie: Walter Janssens

 

  Bevestig aanwezigheid

De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenenBrochure aanvragen

Brochure aanvragen

Ontdek onze brochures online en zorg ervoor dat ze in de toekomst gratis in je bus vallen.

Meer weten?

Inschrijven op de nieuwsbrief

Inschrijven op onze nieuwsbrief of informatie ontvangen over de lastminutetickets?

Schrijf je in

Webdesign door Lavagraphics