Archief: Pieter De Poortere

Boerke

za 26 sep > za 28 nov 2015
Pieter De Poortere - foto: Bart De Poortere Archief Pieter De Poortere - foto: Bart De Poortere

Vraag de gemiddelde zevenjarige wat hij later wil worden en je krijgt de meest waanzinnige antwoorden. Hier en daar is er een enkeling die zich ook werkelijk aan zijn toekomstdroom houdt, zoals Pieter De Poortere. Als kleine knaap met veel geduld, veel tijd én veel tekenpapier volgde hij het voorbeeld van zijn vader en trok richting academie. Later ging hij op Sint-Lucas in de leer bij stripgrootmeesters Ferry en Ever Meulen en kreeg zo de fijne lijnen van het vak in de vingers.

De Poortere had nooit kunnen vermoeden dat zijn toenmalig eindwerk - de humoristische strip Boerke - op 15 jaar tijd zou uitgroeien tot een internationaal succesverhaal. Daarom deze unieke expo om de humoristische avonturen van dit ‘kleine keuterboerke’ te bundelen.

Tip!
Wil je Pieter De Poortere aan het werk zien? Kom dan op zaterdag 28 november vanaf 14 uur naar De Werf. De Kringwinkel Teleshop Aalst levert een aantal oude landschapschilderijen waarmee Pieter artistiek verder aan de slag gaat en ze voorziet van een Boerkesignatuur.

Noteer eveneens in je agenda:

Evenement info

Sluitingsdagen zo 1 nov 2015
wo 11 nov 2015
Organisatie De Werf
Toegang Rolstoelgebruikers
Locatie

De Werf: expo +1
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenen

De Werf: expo +1
Molenstraat 51, 9300 Aalst

Route berekenenBrochures & nieuwsbrief

Brochures & nieuwsbrief

Ontdek onze brochures online of laat ze gratis toesturen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste updates, info over lastminutetickets en meer!

Meer weten?

Webdesign door Lavagraphics