School &Co

UiTPAS aan kansentarief

Ook al proberen we onze prijzen democratisch te houden, gratis is een School & Co-bezoek natuurlijk niet. Omdat we het bijzonder jammer zouden vinden als kinderen niet mee naar De Werf kunnen omdat die extra uitgave voor een schooluitstap er teveel aan is, werken we (in samenwerking met de Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen vzw en de scholen uit Aalst, Erpe-Mere, Lede en Haaltert) met de UiTPAS aan kansenpas. Dit is de vroegere kansenpas. Aan het systeem werd niets veranderd. Cultuurparticipatie is wat ons betreft immers een fundamenteel recht voor alle leerlingen.

Voor wie?

Iedereen in Groot-Aalst, Erpe-Mere, Haaltert en Lede die een te klein inkomen heeft om daarvan een stuk te besteden aan sport of cultuur, kan de UiTPAS aan kansentarief aanvragen.

Hoe duur?

De leerling betaalt 1,50 euro (via de school) voor een School & Co-activiteit.

Rol van de school?

Voor School & Co-activiteiten in De Werf hoeft de school financieel niet tussen te komen, maar ze speelt wel een sleutelrol als (discreet) aanspreekpunt voor de leerlingen die van dit systeem gebruik willen maken.

Voor aanvang van de activiteit bezorgt de school een formulier met de namen en nummers van de leerlingen met een UiTPAS aan kansentarief aan De Werf. Verder hoeft de school geen formaliteiten te vervullen. Wel vragen we aan elke school om de UiTPAS aan kansentarief bekendheid te geven bij leerkrachten, leerlingen en ouders en om bij elke voorstelling of uitstap nog eens te herinneren aan deze reductiemogelijkheid.

Ook andere activiteiten in schoolverband (buiten De Werf) komen in aanmerking voor interessante kortingen. Informatie hierover verkrijg je bij de Vierdewereldgroep.

Bestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma

Webdesign door Lavagraphics